Rough Idle

(1991-1999)

Moderators: synergy, kyleabaker

frost_dxb
n00b-1st Gear
n00b-1st Gear
Posts: 2
Joined: Sat Apr 01, 2006 3:21 pm
Location: Brisbane, Australia

Rough Idle

Post by frost_dxb » Sat Apr 08, 2006 9:10 am

Hi, i'm having problem with my M43's idle most of the time it runs very good and all of a sudden idle jumps from 200 to 1200rpm when ever i stop in lights. I have noticed that when ever it's going to happen it is sluggish and smell of fuel is around from the exhaust tip. I have done already some service to most things like ICV, O2 sensor, TB.


Thanx,
2002 C200 KOMPRESSOR
1995 318i - M42B21 Project Car on going
1992 325i AC Schnitzer - SOLD in DXB
1990 525i - SOLD in DXB
1989 M6 - SOLD in DXB

User avatar
kyleabaker
Site Admin
Site Admin
Posts: 386
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:40 pm
Location: 28777 and/or 27605

Post by kyleabaker » Wed May 10, 2006 4:19 am

hey frost_dxb,
did you ever figure out what was wrong?

I would have thought that the ICV cleaning would have fixed it. Have you checked for air leaks?

cheers
Last edited by kyleabaker on Tue Jul 17, 2007 6:14 am, edited 1 time in total.
Image

frost_dxb
n00b-1st Gear
n00b-1st Gear
Posts: 2
Joined: Sat Apr 01, 2006 3:21 pm
Location: Brisbane, Australia

Post by frost_dxb » Wed May 10, 2006 8:53 am

no it is still there and it's getting worse as it also hit me when the car is in motion (engine just died while cruising)

User avatar
kyleabaker
Site Admin
Site Admin
Posts: 386
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:40 pm
Location: 28777 and/or 27605

Post by kyleabaker » Tue Jul 17, 2007 6:16 am

Did you ever get this sorted out? I was having a few idle issue a little while back and there was a vacuum leak where one of the hoses was lose. If the problem is still going on then I'd suggest searching all over for an air/vacuum leak. This was enough to stall out my car, but it was an easy fix for me.
Image

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests